Beschrijving
Een autorit van ruim een half uur vanaf het Gardameer brengt u bij de stad Verona. Hier vlakbij bevindt zich het jonge en dynamisch bedrijf Corte Guala dat is opgericht in 2017 vanuit een passie voor twee van Italiaans bekendste dranken: koffie en wijn. De druiven voor deze rode wijn komen uit de prachtige vallei Mezzane di Sotto, gelegen in het oostelijke deel van de provincie Verona. In de historische wijngaard van Terre di Marna, wat mergelgrond betekend, groeien de kwaliteitsdruiven onder perfecte condities.
Terre di Marna Appassimento is een blend van drie druivenrassen, te weten: corvina, merlot en cabernet sauvignon. Perfect rijpe en gezonde druiven worden met de hand geplukt en voor het persen gedroogd. Met name de corvinadruif is door zijn dikke schil uitermate geschikt om gedurende 40 dagen in een goed geventileerde ruimte in grote geperforeerde kisten te drogen. Dit drogen van de druiven wordt de appassimento methode genoemd; een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de regio Veneto, waar Verona onder valt. De nu extractrijke druiven, die ondertussen een groot deel van hun oorspronkelijke gewicht hebben verloren, worden vervolgens geperst. De vinificatie vindt plaats in RVS tanks, waarna de jonge wijn nog zo’n 10 maanden op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten rijpt.
Het resultaat is een zachte, fluwelige wijn met aroma’s van rijp rood fruit als pruimen en zwarte kersen met een lang aanhoudende afdronk.
Deze wijn combineert voortreffelijk met allerhande Italiaanse gerechten als pasta’s en pizza’s maar laat zich eveneens heel goed smaken bij wit- en roodvlees, tam gevogelte en bij verse en gerijpte kazen.
We adviseren een schenktemperatuur van 16 – 18°C.