18+

18 jaar of ouder

Bevestig hieronder dat je 18 jaar of ouder bent

Ik ben 18 jaar of ouder
Verlaat website

2021 Een mooi wijnjaar!

Kleine oogst met grote kwaliteit uit Frankrijk.

In veel opzichten was 2021 een behoorlijk bewogen jaar. Gelukkig levert het ook wat moois: we hebben wederom een selectie van een aantal zeer fraaie wijnen voor u weten samen te stellen.

Het jaar begon voor veel wijnboeren met een opvallend milde winter. Zo kende eind maart enkele ongewoon warme dagen van soms wel 25 graden. Door deze warmte liepen de duivenstokken wat eerder uit dan gewoonlijk, waarmee ook het risico op vorstschade toenam. De weersvoorspellingen werden dan ook zeer nauwlettend in de gaten gehouden om op tijd maatregelen te kunnen treffen.

Kacheltjes in de wijngaarden, het was een schilderachtig gezicht, maar voor de wijnboeren een bittere noodzaak. Zelfs met helikopters werd er getracht de kou uit de wijngaarden te blazen. Het weer zorgde in Frankrijk voor grote verschillen tussen noord en zuid, zelfs van dorp tot dorp kon de opbrengst verschillen. Helaas heeft de nacht van 7 op 8 april in de Loire, Champagne, Elzas en Jura bijna alle jonge loten geruïneerd.

In de zuidelijker gelegen gebieden is de trend veel positiever. De zomer bracht een afwisseling van voldoende vocht en droge periodes wat gunstig was voor de rijping van de trossen. Ook hier was er soms wel wat schade, maar wij waren blij verast met de mooie wijnen die wij te proeven kregen! Het resultaat is kwaliteit die ondanks en juist door het lage rendement zeer goed is.

 

Met vriendelijke groet,
Robbers & van den Hoogen

Marcel Donders
vinoloog