18+

18 jaar of ouder

Bevestig hieronder dat je 18 jaar of ouder bent

Ik ben 18 jaar of ouder
Verlaat website

2023 Een mooi wijnjaar!

2023 was een recordjaar voor Bordeaux, met de vroegste oogst in de regio ooit. Het was bovengemiddeld warm en er viel heel weinig regen. Door de droogte waren de druiven een stuk kleiner en de opbrengsten lager. De wijnen zijn naar verwachting rijp en geconcentreerd in stijl.

Een wijnjaar met fantastische wijnen in o.a. Bordeaux, Rhône, Italië en Spanje, maar ook met een historisch kleine opbrengst.

Een topjaar voor Champagne, Elzas en Bourgogne; kwaliteit en kwantiteit op hoog niveau. De zuidelijke Franse streken hadden net als de zuidelijke buurlanden te kampen met extreme hitte en gedurende de zomer enorme hoeveelheden neerslag. Door deze neerslag was er in Frankrijk geen sprake van hittestress, maar her en der heeft meeldauw, door de combinatie van vocht en warmte, wel voor wat problemen gezorgd. Bij het proeven van de vatmonsters troffen wij rijpe aroma’s aan en een goede structuur voor met name de Cabernets in de Medoc. Wij waren hierbij aangenaam verrast. 

Reserveren, hoe werkt het?

U maakt zelf of met onze hulp, uw keuze uit het ruime aanbod van Robbers & van den Hoogen. Vervolgens reserveert u een aantal flessen wijn die, afhankelijk van hun ontwikkelingstempo, gedurende drie jaar vanaf hun oogstjaar kosteloos in onze kelders kunnen rijpen. In onze kelders liggen de wijnen onder ideale omstandigheden, bij een temperatuur van 12 graden. De hoge vochtigheidsgraad levert een belangrijke bijdrage aan het voortreffelijke rijpingsklimaat.

Na uw reservering ontvangt u jaarlijks een overzicht van uw eigen ‘wijnkelder’ in onze kelders, de rijping en het drinkbaarheidsstadium. Zodra de wijnen op dronk zijn, sturen wij u een bericht zodat u altijd op het juiste moment van uw wijnen kunt genieten.

WAT ZIJN DE SPELREGELS PER 1 JANUARI 2024?

Reserveren is mogelijk vanaf 36 flessen en minimaal 12 flessen per soort. Bij aankoop ontvangt u een Garantie-Certificaat. Binnen de termijn van drie jaar worden de wijnen, zodra deze op dronk zijn, op afroep geleverd. Deze worden verzonden tegen het dan geldende vrachttarief. Hiervoor ontvangt u separaat een factuur. De flessen, waaruit u kunt kiezen, vindt u terug in de brochure. Natuurlijk kunnen de wijnen ook langer in onze kelders blijven liggen. Na de termijn van drie  jaar zullen wij hier per fles een bedrag aan bewaarloon voor in rekening brengen. De wijnen die bij ons in bewaring liggen zijn, tegen de aankoopwaarde, verzekerd tegen breuk en brand.

Met vriendelijke groet,
Robbers & van den Hoogen

Marcel Donders
vinoloog