18+

18 jaar of ouder

Bevestig hieronder dat je 18 jaar of ouder bent

Ik ben 18 jaar of ouder
Verlaat website

2022 Een mooi wijnjaar!

Prachtige druiven maar kleine opbrengst.
Het was warm maar de wijnboeren hebben een modus gevonden in het omgaan met deze hitte.
Overal in Europa was het extreem warm en gebrek aan water was dan ook het thema dit jaar. Wijngaarden kunnen doorgaans goed tegen droogte en ook druiven hebben liever zonnige omstandigheden om mooi uit te rijpen. Dit oogstjaar was het wel erg lang heet en in sommige streken was het zelfs toegestaan te irrigeren, wat zeer uitzonderlijk is! Een groot voordeel van droge omstandigheden is: een gezond gewas en geen ziektes in de wijngaard. We kunnen spreken van een mooi wijnjaar!

Reserveren, hoe werkt het?

U maakt zelf of met onze hulp, uw keuze uit het ruime aanbod van Robbers & van den Hoogen. Vervolgens reserveert u een aantal flessen wijn die, afhankelijk van hun ontwikkelingstempo, gedurende drie of vier jaar vanaf hun oogstjaar kosteloos in onze kelders kunnen rijpen. In onze kelders liggen de wijnen onder ideale omstandigheden, bij een temperatuur van 12 graden. De hoge vochtigheidsgraad levert een belangrijke bijdrage aan het voortreffelijke rijpingsklimaat.

Na uw reservering ontvangt u jaarlijks een overzicht van uw eigen “wijnkelder” in onze kelders, de rijping en het drinkbaarheidsstadium. Zodra de wijnen op dronk zijn, sturen wij u een bericht zodat u altijd op het juiste moment van uw wijnen kunt genieten.

WAT ZIJN DE SPELREGELS PER 1 JANUARI 2023?

Reserveren is mogelijk vanaf 36 flessen en minimaal 12 flessen* per soort. Bij aankoop ontvangt u een Garantie-Certificaat. Binnen de termijn van drie of vier jaar worden de wijnen, zodra deze op dronk zijn, op afroep geleverd. Deze worden verzonden tegen het dan geldende vrachttarief. Hiervoor ontvangt u separaat een factuur. De flessen, waaruit u kunt kiezen, vindt u terug in de brochure. Natuurlijk kunnen de wijnen ook langer in onze kelders blijven liggen. Na de termijn van drie of vier jaar zullen wij hier per fles een bedrag aan bewaarloon voor in rekening brengen. De wijnen die bij ons in bewaring liggen zijn, tegen de aankoopwaarde, verzekerd tegen breuk en brand.

Met vriendelijke groet,
Robbers & van den Hoogen

Marcel Donders
vinoloog