Beschrijving
Delphine & Grégory Viennois,
Delphine is Bourgondisch en komt uit een familie van wijnmakers. Haar professionele leven is altijd verbonden geweest met de prestigieuze wijnhuizen van Bourgondië.
Gregory is ook Bourgondisch. Afgestudeerd in de oenologie, leerde hij het vak van Nadine Gublin bij het Château de Chamirey in Mercurey en van Jean-Pierre de Smet bij Domaine de l’Arlot. In 2001 ging hij naar Bordeaux om te vinificeren bij het Château de Smith-Haut-Lafitte, Grand Cru uit Graves. Daar ontmoette hij Stéphane Derenoncourt, wijnconsulent, die hij assisteerde tot 2004. Zijn carrière ging verder toen hij technisch directeur werd voor Michel Chapoutier en directeur voor Ferraton Père et Fils.
Van 2011 tot 2022 was Grégory technisch directeur van Domaine Laroche in Chablis. Tegelijkertijd bleef hij werken als consulent voor Quinta Do Monte d’Oiro in Portugal, die hij sinds 2006 begeleidt.
Sinds 2023 combineert Grégory zijn werk als wijnmaker bij Maison de la Chapelle met dat van adviseur. Deze uitwisseling van ervaringen en deze gemeenschap van ervaringen verankeren Grégory en Delphine verder in deze gevoelige benadering van wijnstokken en wijn, dicht bij een geest van kameraadschap.
Aangezien Chablis redelijk noordelijk ligt met een wat koeler klimaat heeft de wijn,in Chablis een wat hogere zuurgraad dan de zuidelijker gelegen delen van de Bourgogne. Ondanks dat de Chablis gemaakt wordt van de chardonnaydruif heeft de Chablis daardoor een vergelijkbare frisheid als de sauvignon blanc.De constitutie van de kalkbodem is hier van doorslaggevende invloed op de fijnheid van de wijn.