Beschrijving
Het champagnehuis Clicquot in Reims dateert uit het jaar 1772. Na het overlijden van François Clicquot in 1805 besloot zijn weduwe, madame Nicole Ponsardin het bedrijf voort te zetten. Zo ontstond de naam Veuve Clicquot Ponsardin. De start was heel moeilijk voor de jonge weduwe. Dank zij het feit, dat na een aantal jaren een levendige handel met Rusland ontstond, kon het bedrijf zich aan het begin van de 19e eeuw handhaven en zelfs geleidelijk aan uitgroeien tot een champagnehuis van wereldfaam.
Er wordt nog steeds traditioneel gewerkt om zodoende een hoge kwaliteit te bereiken. Het resultaat is een edele, sprankelende witte wijn, die het fraaist tot zijn recht komt door hem voorzichtig in een champagneflûte (een hoog smal glas ) te schenken. De aanduiding “Brut” wil zeggen, dat er weinig toevoeging van zoet heeft plaatsgevonden.
Hij is gemaakt van de volgende druivenrassen: 50 tot 55% Pinot Noir, 15 tot 20% Pinot Meunier, 28 tot 33% Chardonnay.
Drinkt u hem bij voorkeur op een temperatuur tussen 6 en 8°C.