Bel ons +31 (0)26 4424042 wapen grijs thuiswinkelwaarborg logo grijs

Wijnmuseum

Maak in het Nederlands Wijnmuseum kennis met de bijzondere rijke geschiedenis van wijn voor een complete wijnbeleving. Vele facetten van de wijnbouw komen hier aanbod; De wijngaard, wijnstokken, de menselijke zorgen om gezonde wijndruiven te kweken, de wijnoogst, het kneuzen en het persen van druiven, de gisting en nog veel meer om van een goed glas wijn te kunnen genieten.

Openingstijden:
vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Entreeprijs: €10,95

Audiotour (vanaf 1 januari 2022)

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen lanceert audiotoer

Altijd al een kijkje willen nemen in één van de oudste wijnhuizen van Nederland? Dat kan ook in coronatijd. Op 1 januari 2022 lanceert Wijnhuis Robbers & van den Hoogen in haar historische wijnkelders een audiotoer met spannende én leerzame verhalen van nu en vroeger. Altijd gaat het over wijn. Na afloop ben je een echte wijnkenner!

Waarom worden wijnflessen scheef bewaard? Welke druif is geschikt voor welke bodemsoort? Hoe maak je wijn helder? De audiotoer geeft antwoord op deze en talloze andere vragen op het gebied van wijn én een inkijkje in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf.

De audiotoer werkt eenvoudig vertelt Marcel Donders. ‘Koop een kaartje in onze winkel. Hierop staat een unieke QR-code. Scan deze met je smartphone en de rondleiding start. Je hoeft dus geen app te downloaden.’

De audiogids leidt bezoekers langs vijftien memorabele luisterpunten in de imposante wijnkelder zoals  het Nederlands Wijnmuseum en de grootste wijnbibliotheek van Nederland, een opslagplek met de kroonjuwelen van Robbers & van den Hoogen, een unieke verzameling posters en de Karaf der onsterfelijken. De audiotoer is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is ideaal als je op eigen gelegenheid door de kelders wilt struinen. De persoonlijke rondleidingen op zaterdag blijven wél bestaan, maar zijn vanwege de coronaprotocollen tot nadere orde opgeschort.  ‘Zodra de horeca weer wordt vrijgegeven is het mogelijk de audiotoer uit te breiden met een wijnproeverij of een kop koffie met gebak’, geeft Marcel Donders als extraatje aan.

Impressie

Nederlands WIjnmuseum
Velperweg 23
6824 BC Arnhem (routebeschrijving)
telefoon 026 4424042
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.