Volg ons of bel ons +31 (0)26 4455912 wapen grijs thuiswinkelwaarborg logo grijs

De winkelwagen is leeg

Maison Sichel; Entrecôte à la Bordelaise

Onderstaand recept kregen wij van Maison Sichel, een wijnhuis in de Franse wijnstreek Bordeaux

Dit recept is een typisch gerecht uit Bordeaux en de Médoc jalotten. Het maison vertrouwt ons toe dat het nog beter is het als de entrecôte op wijnranken wordt gebarbecued. Die vind je natuurlijk niet zo maar in Nederland, dus dat is wellicht een goede reden om af te reizen naar het mooie Bordeaux. 

  • 2 Entrecôtes van ongeveer 400 gr
  • 4 sjalotten
  • 125 gr Boter
  • 1 eetlepel Pinda-olie
  • 1 twijgje tijm
  • 75 cl rode wijn
  • 4 mooie aardappelen
  • Frituurolie
  • Een paar takjes kervel
  • Zout
  • Peperkorrels

Recept Maison Sichel FOTO

Bereiding

  1. Laat de entrecôte 1 uur op kamertemperatuur staan. Verwarm 20 g boter in een koekenpan
  2. Wanneer het schuimt, grill de entrecote 4 minuten aan elke kant. Doe er zout, peper en bewaar het vlees warm.
  3. Haal het vet uit de pan. Voeg 20 g boter en olie toe, smelt de gepelde sjalotjes en bak ze 10 minuten op laag vuur. Voeg er zout, gemalen peper en tijmblaadjes aan toe.
  4. Giet de wijn in de pan, kook het in naar de helft, in ongeveer 5 minuten op hoog vuur,
  5. Voeg de overgebleven koude boter in stukjes toe aan de saus en roer ze tot ze gesmolten zijn.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in frites. Spoel ze af en droog ze. Bak ze in het frituur en laat ze afdruipen.
  7. Serveer vlees met saus en friet, versierd met kervel en peper.
  8. De peperkorrels kan je fijn persen met de bodem van de pan, om het gewenste effect te krijgen.

Eet smakelijk!

Chateau DAngludet   

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste onze speciale aanbiedingen.

Volg ons

Mijn wijnkelder:

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen
Velperweg 23
6824 BC Arnhem (routebeschrijving)
telefoon + 31 (0)26 4455912
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.