+31 (0)26 4455912          wapen grijs     thuiswinkelwaarborg logo grijs

De winkelwagen is leeg

Wijnmuseum

In het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem komt de wijncultuur en wijnhistorie opnieuw tot leven. Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan dit unieke museum, een belevenis voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis én toekomst van wijn. In de authentieke wijnkelders ontdekt u meer over de fascinerende wereld van wijn. Of u nu een wijnexpert bent of een liefhebber, iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan dit unieke museum. Na een bezoek aan het wijnmuseum kunt u nog even nagenieten in ons wijncafé ‘Le Jardin’ met een goed glas wijn. 
Ontdek, proef en geniet!

Het Nederlands Wijnmuseum is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Groepen op afspraak.

Entreeprijzen

Volwassen € 7,50 p.p.
Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) € 3,75 p.p.

Museum proeverij basis zaterdagproeverij

Voorafgaand aan de kleine proeverij op zaterdag krijgt u een rondleiding met een kleine groep door de authentieke wijnkelders van het naastgelegen wijnhuis Robbers & van den Hoogen, om alvast de sfeer te proeven van ons huis en het rijpproces van de wijnen. Hierna worden drie soorten wijn geproefd, met daarbij toelichting van een wijnexpert. Elke zaterdag om 13:30 en 15:00 uur starten de rondleidingen voor de museum proeverij basis. Kosten zijn € 17.50,- per deelnemer inclusief rondleiding en museumentree.

Museumproeverij de luxe / Dégustation

Graag ontvangen we u in wijncafé ‘Le Jardin’ voordat de rondleiding met een kleine groep in de wijnkelders start. Deze proeverij is wat uitgebreider dan de reguliere vrijdag/zaterdagproeverij (basis). Samen met een wijndeskundige proeft u vijf soorten wijn, waarbij de techniek van het proeven wordt besproken. Per arrangement van twee personen ontvangt u een bijzonder aandenken. Na afloop is het mogelijk een bezoek te brengen aan het Nederlands Wijnmuseum.

Rondleidingen voor deze proeverij starten op zaterdagen tussen 10:00 en 10:30 (tot 13:00 uur). Kosten zijn € 59.50,- per arrangement (2 pers.) inclusief rondleiding en museumbezoek.

Sponsoring

Het Nederlands Wijnmuseum Arnhem is een zelfstandige stichting die zélf voor alle inkomsten moet zorgen. Zonder hulp van particulieren en bedrijven had het Nederlands Wijnmuseum in zijn huidige vorm zelfs niet kunnen bestaan. Financiële bijdragen in elke omvang zijn welkom. Deze kunnen ervoor zorgen dat een voorwerp uit de collectie kan worden gerestaureerd, een nieuw object kan worden aangekocht of dat er juist een nieuw educatief pakket kan worden ontwikkeld. Ook is het mogelijk om voorwerpen te schenken aan het museum. Na een zorgvuldige procedure zal het object in de collectie worden opgenomen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van samenwerking en sponsoring: van een langdurige tot een projectspecifieke samenwerking. Dit laatste kan variëren van tentoonstellingen en publicaties tot restauratieprojecten.

Heeft u interesse in een samenwerking en/of sponsoring voor dit unieke museum? 
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 026 4424042

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste onze speciale aanbiedingen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.


Bekijk ons aanbod in de wijnshop

Binnen onze wijnshop vindt u een grote variatie aan voor uw geselecteerde wijnen. Bent u op zoek naar een passende wijn bij uw gerecht, als geschenk of voor een bijzonder gelegenheid. Kijkt u gerust rond mocht u vragen hebben over ons assortiment kunt u contact met ons opnemen.

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen
Velperweg 23
6824 BC Arnhem (routebeschrijving)
telefoon + 31 (0)26 4455912
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.