+31 (0)26 4455912          wapen grijs     thuiswinkelwaarborg logo grijs

De winkelwagen is leeg

Sponsoring

Sponsoring

Het Nederlands Wijnmuseum Arnhem is een zelfstandige stichting die zélf voor alle inkomsten moet zorgen. Zonder hulp van particulieren en bedrijven had het Nederlands Wijnmuseum in zijn huidige vorm zelfs niet kunnen bestaan. Financiële bijdragen in elke omvang zijn welkom. Deze kunnen ervoor zorgen dat een voorwerp uit de collectie kan worden gerestaureerd, een nieuw object kan worden aangekocht of dat er juist een nieuw educatief pakket kan worden ontwikkeld. Ook is het mogelijk om voorwerpen te schenken aan het museum. Na een zorgvuldige procedure zal het object in de collectie worden opgenomen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van samenwerking en sponsoring: van een langdurige tot een projectspecifieke samenwerking. Dit laatste kan variëren van tentoonstellingen en publicaties tot restauratieprojecten. Heeft u interesse in een samenwerking en/of sponsoring voor dit unieke museum? Neem dan contact met ons op 026 4424042

Sponsoren van het Nederlands Wijnmuseum

Aannemersbedrijf H.L. van den Boom b.v., Giesbeek

Drukwerkplanet, Duiven

Jan Adelaar, Fotografie, Arnhem

De heer J. van Oss, Druten

Rijkaart Elektrotechniek, Arnhem

Lijstenmakerij van Norden , Oosterbeek

Lees verder

Entree

Entreeprijzen

Vanaf 1 oktober 2021
Volwassen € 10,95 p.p. (inclusief audiotour)
Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) € 5,- p.p.
(van woensdag t/m vrijdag 11.00 uur tot 17.00 uur)

Wijnproeverij De Ontdekking (voorheen "Proeverij basis")

Laat u meenemen op een reis door de wondere wereld van de wijn. Van Frankrijk tot aan Argentinië en bepaal na afloop waar uw voorkeur naar uitgaat. Na ontvangst met een feestelijk mousserende wijn krijgt u, met een kleine groep, een rondleiding door onze prachtige, authentieke wijnkelders. Terwijl u door de sfeervolle flessengangen en rijenlange eikenhouten fusten wandelt, proeft u 3 wijnen. Zo ontdekt u uw eigen wijnvoorkeur!

Aansluitend heeft u de mogelijkheid, om ook in onze kelders, de bijzondere rijke geschiedenis van de wijn te ontdekken in het Nederlands Wijnmuseum.

Nog niet genoeg geproefd?

Dan bent u van harte welkom in onze Wijnbar en Wijnwinkel!
Op zaterdag start de rondleiding voor de proeverij om 13.00 & 14.00 uur.
U kunt op eigen gelegenheid het museum bezoeken.
Totaal duur: 1,5 á 2 uur

De kosten bedragen € 19,95 per deelnemer inclusief ontvangst proefglas bubbels, een rondleiding, 3* proefwijnen en een museumbezoek..

Wijnproeverij De Beleving  (voorheen "Proeverij deluxe")

Laat u meenemen op een reis door de wondere wereld van de wijn. Van Frankrijk tot aan Argentinië en bepaal na afloop waar uw voorkeur naar uitgaat. Na ontvangst met een feestelijk mousserende wijn krijgt u, met een kleine groep, een rondleiding door onze prachtige, authentieke wijnkelders. Terwijl u door de sfeervolle flessengangen en rijenlange eikenhouten fusten wandelt, proeft u 5 wijnen en wordt er een uitleg gegeven over de techniek van wijnproeven onder begeleiding van een wijnexpert.

Per arrangement van twee personen ontvangt u een bijzonder aandenken.
Aansluitend is er de mogelijkheid het Nederlands Wijnmuseum te bezoeken om de bijzonder rijke geschiedenis van wijn te ontdekken.
Nog niet genoeg geproefd? Dan bent u van harte welkom in onze Wijnbar en Wijnwinkel!

Rondleidingen voor deze proeverij starten
Vrijdag om 14.00 uur
Zaterdag om 10:00 uur & 11:00 uur
Totaal duur: 2,5 uur

Lees verder

Wijnmuseum

Wijnmuseum

Maak in het Nederlands Wijnmuseum kennis met de bijzondere rijke geschiedenis van wijn voor een complete wijnbeleving. Vele facetten van de wijnbouw komen hier aanbod; De wijngaard, wijnstokken, de menselijke zorgen om gezonde wijndruiven te kweken, de wijnoogst, het kneuzen en het persen van druiven, de gisting en nog veel meer om van een goed glas wijn te kunnen genieten.

Openingstijden:
vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Entreeprijs: €10,95

Audiotour (vanaf 1 januari 2022)

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen lanceert audiotoer

Altijd al een kijkje willen nemen in één van de oudste wijnhuizen van Nederland? Dat kan ook in coronatijd. Op 1 januari 2022 lanceert Wijnhuis Robbers & van den Hoogen in haar historische wijnkelders een audiotoer met spannende én leerzame verhalen van nu en vroeger. Altijd gaat het over wijn. Na afloop ben je een echte wijnkenner!

Waarom worden wijnflessen scheef bewaard? Welke druif is geschikt voor welke bodemsoort? Hoe maak je wijn helder? De audiotoer geeft antwoord op deze en talloze andere vragen op het gebied van wijn én een inkijkje in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf.

De audiotoer werkt eenvoudig vertelt Marcel Donders. ‘Koop een kaartje in onze winkel. Hierop staat een unieke QR-code. Scan deze met je smartphone en de rondleiding start. Je hoeft dus geen app te downloaden.’

De audiogids leidt bezoekers langs vijftien memorabele luisterpunten in de imposante wijnkelder zoals  het Nederlands Wijnmuseum en de grootste wijnbibliotheek van Nederland, een opslagplek met de kroonjuwelen van Robbers & van den Hoogen, een unieke verzameling posters en de Karaf der onsterfelijken. De audiotoer is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is ideaal als je op eigen gelegenheid door de kelders wilt struinen. De persoonlijke rondleidingen op zaterdag blijven wél bestaan, maar zijn vanwege de coronaprotocollen tot nadere orde opgeschort.  ‘Zodra de horeca weer wordt vrijgegeven is het mogelijk de audiotoer uit te breiden met een wijnproeverij of een kop koffie met gebak’, geeft Marcel Donders als extraatje aan.

Impressie

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang als eerste onze speciale aanbiedingen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.


Bekijk ons aanbod in de wijnshop

Binnen onze wijnshop vindt u een grote variatie aan voor uw geselecteerde wijnen. Bent u op zoek naar een passende wijn bij uw gerecht, als geschenk of voor een bijzonder gelegenheid. Kijkt u gerust rond mocht u vragen hebben over ons assortiment kunt u contact met ons opnemen.

Wijnhuis Robbers & van den Hoogen
Velperweg 23
6824 BC Arnhem (routebeschrijving)
telefoon + 31 (0)26 4455912
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.